Gysinge Bruk 1
Fotograf: Pelle Svensson Fotograf: Pelle Svensson

Aktiviteter
Hyra mountainbike eller kanot
250 kr/dag & person
Boka: 026-21 50 01
eller 070-651 73 35.


Hyra båt
Aluminium och plast med motor.
400 kr/dag inkl. bensin.
Boka: 070-326 17 99 (Rolf)Äventyrarna

Upplev nationalparken med Äventyrarna! De tar er med ut i naturen till fots, via kanot eller cykel. Väl ute kan ni avnjuta deras goda fisksoppa eller en kopp kokkaffe med bulle. Vacker naturmiljö utlovas! Välj mellan färdiga paket eller skräddarsy ett eget.

Äventyrsservice

Hos Äventyrsservice kan ni sy ihop ett oförglömligt event. Varför inte hyra en jättekåta att ha bröllopsfesten, företagsevenmanget eller kompisgänget i? Den största kåtan rymmer 72 middagsgäster. Endast fantasin sätter gränser för inredning och dekorationer. 

Stilla upplevelser

Stilla upplevelser erbjuder ett annorlunda koncept i äventyrsbranschen. Här kan du ägna dig åt lugna aktiviteter för både kropp och själ och ett enkelt skapande av material från naturen. Passar både för företag och privata grupper.

Fotograf: Jenny Karlsson Fotograf: Jenny Karlsson

Fiska

Gysinge är välkänt bland fiskare. Öring och harr är de populäraste arterna, men allt fler börjar upptäcka det goda fisket på stor abborre och gädda. Forsarna vid bruket och vid Sevedskvarn erbjuder fiskrika vatten i vackra miljöer. Fiska på egen hand eller med någon av Dalälvens kunniga guider. Fiskekort för UWX-sjöarna, kartor, flugor och annat du kan ha glömt hittar du i Brukshandeln.

Här köper du fiskekort: https://www.ifiske.se/

Ett av "byggena" vid Centrum för Byggnadsvård. Ett av "byggena" vid Centrum för Byggnadsvård.

Museum och utställningar

Brandbilsmuseet

Ett trettiotal brandbilar och ambulanser kan beskådas på Gysinge brandbilsmuseum. Här finns brandbilar från 1920-talet till 1990-talet. De nyare bilarna används fortfarande av Gysinge Frivilliga Brandkår.
Öppet alla dagar i juli samt helger i augusti. Vid grupper kan museet hållas öppet även andra tider. 

Centrum för Byggnadsvård
Utställningar om varsam renovering av gamla hus. Exempelvis en fin utställning om målade golv samt ett helt hus från 1800-talet som anpassats till modern levnadsstandard.
Se öppettider på www.gysinge.com
 

Naturum Färnebofjärden

I brukets gamla fähus ligger naturum Färnebofjärden, nationalparkens besökscentrum. Här kan du få tips om besöksmål i Färnebofjärdens nationalpark, besöka Herr Bäver i sin hydda, eller varför inte följa med på någon av alla de aktiviteter naturum erbjuder för hela familjen. Vad sägs om en ugglekväll, eller kanske en småkrypssafari kan locka?
För aktuella öppettider, klicka på naturum-länken ovan.

Fotograf: Erik Svensson Fotograf: Erik Svensson

Bada

På bruket bakom det gamla Värdshuset ligger en fin badplats med sandstrand och bryggor. Här kan ni svalka er efter dagens aktiviteter och njuta av utsikten över Färnebofjärdens nationalpark. På den lilla holmen en bit bort går kor och betar.

Tennis i Gysinge 2010 Tennis i Gysinge 2010

Bollsport

 Brukets tennisbanor drivs av Fernebo TK. Boka tid i Brukshandeln
tel 0291-210 75. 100 kr/tim, medlem 50 kr/tim. Medlemsavgift 100 kr/år.
Racketar och bollar finns att låna.
Under vintertid spelas tennis i den fina hallen i Österfärnebo.
Frågor om bokning Per Karlsson 070-536 9960

Gysinge Wärdshus och Hotell
Gysinge Wärdshus & Hotell
Vi vill erbjuda en avkopplande och aktiv vistelse i Sverige med fokus på aktivitet och rörelse samt vällagad och hälsosam mat. Gysinge Wärdshus och Hotell bjuder till en vistelse i genuin bruksmiljö i ett barnvänligt , hemtrevligt och djurvänligt hotell.
Här finns aktiviteter för alla åldrar.
Njut av lugnet i naturen och den lummiga miljön runt Bruket med alla vackra byggnader. Vår fantastiska miljö passar både den som söker avkoppling och den som söker aktiviteter.

Wärdshuset är Gysinges hjärta där det serveras frukost, lunch och middag i toppklass med inriktning på traditionella och hälsosamma rätter med lokalproducerade råvaror i en anrik och genuin bruksmiljö.
Vi välkomnar även gäster som inte är boende på hotellet. Det går även bra att ta med hunden om man sitter på vår uteservering.

Gysinge Herrgård
Unna dig en helg hos oss på Gysinge Herrgård.

Njut och stressa ner i våra vackra omgivningar. Hotellrummen i Herrgården är vackert renoverade och här sover du gott i våra sängar. Njut av god mat i vår anrika restaurang Orangeriet. Omgivningen andas verkligen lugn och ro. Intill Herrgården flyter Dalälven vackert fram. Efter en god natts sömn njuter ni av en god Herrgårdsfrukost i restaurangen.

 

Vandra

Granön

För den som bara vill ta en kort promenad passar Granön utmärkt. Brukspraton Gustaf Benedicks anlade en engelsk park här 1876. Många arter som inte växer naturligt i området hittar du på den vildvuxna ön. Stigen går längs vattnet över några pittoreska broar och hela rundan är en knapp kilometer. Stanna till vid den gamla eken längst ut på ön. Den sägs ha läkande kraft. Mitt i forsen, tre minuter från bruket, hittar du denna pärla.

Gästrikeleden

Leden passerar Gysinge på sin färd mellan Hedesunda och Österfärnebo. Västerut följer du älvstranden genom nationalparken. Efter 6,5 km kommer du till Koversta Gammelby. Här har tiden stått stilla. Byn förblev orörd vid det laga skiftet och därför är Koversta en av få svenska byar som ser ut som de gjorde på 1700-talet.

Går du leden österut passerar du norrlands största högmosse, Jordbärsmuren. Högmossarna är en av de artfattigaste vegetationstyperna i Sverige. Den gamla järnvägsbanken tar dig vidare mot vackra Hedesundafjärden.

Järnvägsbroarna

Gillar du industrihistoria och fin natur är detta ett absolut måste när du besöker Gysinge. Bara 600 meter från själva bruket ligger dessa vackra bågbroar som byggdes av Göteborgs Mekaniska år 1900 som en del av järnvägslänken Sala-Gävle.
Du går säkert över då det idag finns spång och skyddsräcken.

Dessa broar kan vara starten eller slutet av en fin vandring längs älven på drygt 8 kilometer. Vandringskartor hittar du på naturum, i Brukshandeln eller på Vandrarhemmet.

The Barn Gysinge (Crossfit Gym)
Gysinge Wärdshus och Hotell erbjudar ett ny installerat fitness gym (The Barn) i en egen lada med unik karaktär.

Kontakta oss för mer info.
info@gysingewardshus.se

Kajakuthyrning och guidningar
Multiadventures
Hyr kajak och upptäck området kring Gysinge, eller varför inte få kajaken transporterad till Färnebofjärden, förbi alla forsar. Uthyrningen är mobil. Flera kajakmodeller finns att välja på. Vi har även guidade turer.  Kontakt och bokningar: info@multiadventures.se 073 24 37 821 eller 070 33 48 235.