Orangeriet

I herrgårdens gamla orangeri ligger PROs Folkhögskolas restaurang. Här serveras husmanskost, sallad och efterrätt. Om vädret är vackert kan ni slå er ner längs orangeriets långsida med utsikt över herrgården och parken. Solen värmer skönt längs väggen.

För mer information besök www.profolkhogskola.se


 

Fotograf: Erik Svensson Fotograf: Erik Svensson


Café Udden 

På Café Udden kan du äta med forsen brusande kring fötterna och blicken vilandes i nationalparkens djupa skogar. Längs stränderna står en och annan sportfiskare med stövlarna i det strömmande vattnet. Välj mellan att sitta på uteserveringen ovanför forsen eller i de luftiga lokalerna inomhus.

För mer information besök www.profolkhogskola.se

 


Brukshandeln
Här finner du nostalgi, presenter, mathantverk, livsmedel apotek- och paketombud och turistinformation.

Hos oss kan du också slå dig ner i ett ljust hörn av butiken med en kopp kaffe och en kaka. Ett gyllene tillfälle att smaka på de godsaker du har inhandlat.


Öppet måndag-lördag 10.00-18.00

Midsommarafton 10 -13
Midsommardagen 12 - 16


Tel: 0291-210 75


 

Kafé och matbod

Här möts mathantverk, byggnadsvård och bruket! Vid Centrum för byggnadsvård finns detta kaféet i vacker miljö där byggnaden är från slutet av 1800-talet och med får i en hage alldeles intill. Fikabröd, smörgåsar och våfflor med hjortronsylt och grädde. Lokalt mathantverk finns till försäljning i matboden. Konstutställning i kaféet. Hundar är välkomna både utom- och inomhus.
Öppet alla dagar 10.00 – 16.30
Facebook: Kafé och matbod i Gysinge Tel 070-7909787